Новости

Првите три здравствени установи добија сертификат од Агенцијата за квалитет и акредитации

Првите три здравствени установи добија сертификат од Агенцијата за квалитет и акредитации

 Универзитетската клиника за кардиологија, Институтот за белодробни заболувања кај децата-Козле и Универзитетската клиника за детски болести се првите три здравствени установи кои денеска добија едногодишни сертификати од Агенцијата за квалитет и акредитации на здравствени установи во Македонија. Премиерот Емил Димитриев честитајќи им на првите три акредитирани здравствени установи упати порака дека здравјето на граѓаните и […]

Објавено на јули 19, 2016 Повеќе →
Нови простории на Медицинскиот симулациски центар

Нови простории на Медицинскиот симулациски центар

Министерот за здравство Никола Тодоров ги посети  новите простории на Медицинскиот симулациски центар, кој е комплетно нов и целосно опремен простор од 260 метри квадратни, каде се нуди едукација на студентите по медицина и специјализанти, како и на сите вработени во јавното здравство. – Симулацијата како пристап во учењето е одамна правило во развиените и […]

Објавено на јули 12, 2016 Повеќе →

Најнови

Утре жолта фаза во југоисточниот регион, повисоки температури до недела

Утре жолта фаза во југоисточниот регион, повисоки температури до недела

Согласно најавата од Метео-алармот на Управата за хидро-метеоролошки работи, во наредните денови – од четврток до недела (16 до 19 јуни), подрачјето на целата држава ќе биде под влијание на многу топла воздушна маса од југ, односно температурите ќе се движат во интервал од 35 до 40 степени Целзиусови. Значителен пораст на температурите се очекува […]

Објавено на јуни 15, 2016 Повеќе →
Клиниката за хируршки болести св. Наум Охридски со нова современа опрема

Клиниката за хируршки болести св. Наум Охридски со нова современа опрема

Современ апарат за хирургија на рамо, колено и рачен зглоб доби Клиниката за хируршки болести св. Наум Охридски. На одделот за трауматологија веќе успешно се оперирани двајца пациенти и истиот ден се пуштени дома. Со новиот ендоскопски систем се намалува времето на интервенцијата, а на мониторите лекарите имаат попрецизна слика. Чини 8 милиони денари. Вакви […]

Објавено на јуни 15, 2016 Повеќе →
Ранг листа по јавен оглас за запишување кофинансирана приватна специјализација за доктори на медицина вработени во приватни здравствени установи, други правни лица и невработени за 2016 година

Ранг листа по јавен оглас за запишување кофинансирана приватна специјализација за доктори на медицина вработени во приватни здравствени установи, други правни лица и невработени за 2016 година

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО Врз основа на член 9 од Правилникот за начинот на бодирање за селекција на здравствените работници и здравствените соработници кои не се вработени во јавна здравствена установа и се пријавиле на јавен оглас за запишување на кофинансирана приватна специјализација во согласност со Програмата за едукација на лекари и медицински пероснал […]

Објавено на јуни 7, 2016 Повеќе →
Огласи за искажување интерес за работа во Проектната единица за имплементација на Проектот за реконструкција и доградба на јавните здравствени установи во РМ

Огласи за искажување интерес за работа во Проектната единица за имплементација на Проектот за реконструкција и доградба на јавните здравствени установи во РМ

Почитувани, на следните линкови можете да ги превземете огласите за искажување интерес за работа во Проектната единица за имплементација на Проектот за реконструкција и доградба на јавните здравствени установи во РМ КОНТРОЛОР НА ДОКУМЕНТИ ИНЖЕНЕР АРХИТЕКТ ЕЛЕКТРО ИНЖЕНЕР ГРАДЕЖЕН ИНЖЕНЕР МАШИНСКИ ИНЖЕНЕР СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА НАБАВКИ Заинтересираните кандидати може да се пријавуваат до 15 јуни 2016 […]

Објавено на јуни 7, 2016 Повеќе →
Оглас за изразување интерес за матичен доктор во рурални подрачја

Оглас за изразување интерес за матичен доктор во рурални подрачја

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО Во рамки на заложбите за овозможување континуирана здравствена заштита за граѓаните, Министерството за здравство објавува ОГЛАС ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ ИНТЕРЕС  за отворање на нова ординација по општа медицина/на организациона единица на постојна ординација по општа медицина во рурални подрачја  Се повикуваат доктори на медицина да изразат интерес за отворање на нова […]

Објавено на јуни 1, 2016 Повеќе →